Какво освен отсъствието на война е нужно за да е настъпи истинският мир




Най-мощната огледална дата в годината измина, наситена с бушуващата енергия на промяната, разделяйки света на преди и след. Надявам се от днешния ден нататък думите ревност, завист, агресия да останат в преди, а в след да присъстват само любов, благодарност и мир. А както казва Джейн Адамс - "Истинският мир не е просто отсъствието на война, това е присъствието на справедливост."

В себе си нося това силно изразено чувство, копнеж за присъствие на справедливост, още откакто бях малко момче. Исках да защитавам слабите, когато по-силните им се подиграваха и ги биеха. Мечтаех да бъда силен като добрите герои от филмите и започнах да тренирам интензивно. Така в тинейджърските си години изградих отлична физика, която продължавам да развивам и днес. Въпреки че бях по-силен от повечето ми връсници, усещах, че това не ми е достатъчно. Чувствах, че за да бъда пълноценен защитник са ми нужни и знания и умения, които да ми дадат предимство пред останалите. Затова и с навършването си на пълнолетие реших и записах да уча право, което практикувам и продължавам да надграждам всеки ден.

Упражнявайки професията си като адвокат съм горд и щастлив, че изпълнявам призванието си – да бъда защитник. Защитник на права и свободи, в името на истината, справедливостта и морала. Когато помогна на един човек, разбира се, не променям целия свят, но допринасям неговият да стане по-добър. Това ме кара да се чувствам удовлетворен и пълноценен. Казват, че всъщност само тези от нас, които сме достатъчно луди, за да мислим че можем да променим света, можем да го сторим.

Осъзнаването е ключът към желаната промяна. Знанието е силата, която ни дава превъзходство в отношенията ни с другите. А когато осъзнаем превъзходството на неписаните вселенски закони (сред които е законът за кармата и др.), които са наднационални, надсъюзни, надпланетарни и т.н., т.е. над всички писани от човек закони, и когато сме в синхрон с тях, можем да имаме контрол и върху писаните. На последните можем да гледаме като на инструмент, с когото дирижирайки умело и боравейки правилно, в крайна сметка да постигнем присъствието на справедливостта.